Skriv ut den här sidan

Vuxenvårdsavdelningen

Vuxenvårdsavdelningen tar emot patienter från 18 år med svåra ätstörningstillstånd där behandling i öppenvård eller dagvård bedömts vara otillräcklig. 

En viktig del i behandlingen på Vuxenvårdsavdelningen är att återinföra regelbundna måltider, och vi serverar frukost, lunch, middag och tre mellanmål i en gemensam matsal. Det finns alltid personal som stöd vid måltiderna.

För att bli fri från ätstörningen och minska risken för återfall tycker vi också att det är viktigt att påbörja ett psykologiskt förändringsarbete. Vi erbjuder därför bildterapi, musikterapi och samtalsterapi i grupp. Du har också individuella samtal med en enskild behandlare och regelbundna möten med avdelningens läkare.

En viktig del i behandlingen är också samarbetet med närstående, som kan se ut på olika sätt beroende på patientens och de närståendes livssituation.

Vi är den enda ätstörningskliniken i Stockholm som erbjuder vård enligt "Lagen om Psykiatrisk Tvångsvård" (LPT). Majoriteten av Vuxenvårdsavdelningens patienter är dock här enligt eget önskemål. Behandlingstiden varierar mellan ett par veckor och flera månader.