Skriv ut den här sidan

Basinformation för barn, ungdomar och föräldrar

Basinformationen för barn, ungdomar och föräldrar består av tre föreläsningar och är ett första led i behandlingen på Stockholms centrum för ätstörningar.


Vad är Basinformation?

Basinformationen för barn, ungdomar och föräldrar består av tre föreläsningar och är ett första led i behandlingen på Stockholms centrum för ätstörningar. Syftet är att ge er grundläggande kunskap om ätstörningen, informera om våra olika behandlingsalternativ och ge er möjlighet att ställa frågor.

Föreläsningarna är seperata, med olika teman och föreläsare, som följs upp av diskussion och frågestund. Ni väljer fritt när ni vill gå på respektive föreläsning som löper på under varje termin. Vi rekommenderar att ni kommer på alla tre föreläsningar för att få mest utbyte.

Vem kan delta?

Barn och ungdomar upp till 18 år är välkomna att delta på Basinformationen tillsammans med föräldrar, syskon eller andra närstående. Ni måste även innan ha varit på ett nybesök på Stockholms centrum för ätstörningar.

Tid och plats

Föreläsningarna äger alltid rum mellan klockan 15:00-16:00 i föreläsningssalen på Stockholms centrum för ätstörningar. Se datum för varje föreläsning här under eller i informationsfoldern.

Anmälan och kostnad

Ingen föranmälan krävs och det är helt kostnadsfritt att komma på föreläsningarna. När du kommer behöver du bara anmäla dig i Receptionen. Kom gärna i tid till föreläsningarna eftersom det ofta blir fullsatt!

Föreläsningar Våren 2019

 

1. Kroppen och ätstörningen

En läkare berättar om vilka fysiska och psykiska konsekvenser ätstörningar för med sig på kroppen och hjärnan.

Datum: 8 jan, 29 jan, 19 feb, 12 mar, 2 apr, 23 apr, 14 maj och 4 jun

2. Maten och ätstörningen

En dietist pratar om energibehov, måltidsordning och hur ämnesomsättningen påverkas av ätstörningen.

Datum: 15 jan, 5 feb, 26 feb, 19 mar, 9 apr, 30 apr, 21 maj och 11 jun.

3. Familjeperspektiv och information om Multi Family

En familjeterapeut pratar om ätstörningen ur ett familjeperspektiv När en person drabbas av en ätstörning påverkas oftast hela familjen. Vi diskuterar vad som kan hända och hur ni som familj kan handskas med situationen.Vi informerar även om vår Multi Family-behandling som vi erbjuder på kliniken.

Datum: 22 jan, 12 feb, 5 mar, 26 mar, 16 mar, 7 maj, 28 maj och 18 jun.