Underläkare till Stockholms centrum för ätstörningar

Vi söker nu en underläkare till vår öppenvård för vuxna.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 160 anställda. 

Öppenvård vuxna består av en mottagning för vuxna och två dagvårdsenheter som erbjuder individuell behandling med primärt KBT-E. Här finns även en enhet för långtidssjuka samt vår Digitala enhet som bedriver vård med NÄRA som är en digital KBT-E behandling. Alla våra öppenvårdsenheter arbetar även med samverkan med vårdgrannar kring patienter med samsjuklighet. Inom öppenvården för vuxna arbetar idag överläkare och vi söker nu en underläkare för att stärka teamet ytterligare.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.stockholmatstorningar.se


Arbetsuppgifter:
Vi söker dig som vill ha ett stimulerande arbete och lära dig mer om ätstörningar. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att tillsammans med våra överläkare ansvara för behandling på mottagningen för vuxna samt på våra två dagvårdsenheter.  

Din roll blir att ha kontinuerliga samtal med patienterna gällande somatiska kontroller och medicinuppföljningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande då de innebär bedömning och behandling av måttlig till mycket allvarlig ätstörning och där såväl psykiatriskt som somatiskt fokus alltid finns parallellt.

Du kommer att ingå i vår dagjourlinje.

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning i 6 månader med möjlighet till förlängning.
Heltid, 40 timmar/vecka.
Tillträde efter överenskommelse. 

Kvalifikationer:
Legitimerad läkare.
Erfarenhet av patienter med ätstörningar och journalsystemet Take Care är meriterande.
Evidensbaserad vård, forskning, utveckling, riktlinjer och patientsäkerhet är viktigt för dig.
Vi ser gärna att du har kunskap om KBT-E, MANTRA och/eller SSCM.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig med ett genuint intresse för människor.
Du är engagerad, ansvarsfull och strukturerad.
Det är viktigt att du trivs att arbeta i team.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Våra förmåner:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och möjlighet att sjunga i vår kör, samt 5000kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm