Enhetschef till NHV vid svårbehandlad ätstörning

Enhetschef till Nationell högspecialiserad vård vid svårbehandlad ätstörning
Är du intresserad av att driva vården för våra svårast sjuka patienter samt bygga upp och driva en ny enhet? Då kanske du är vår nya enhetschef för Nationell högspecialiserad vård (NHV) vid svårbehandlad ätstörning!

Beskrivning:
Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar. 
Vi har en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. 

Läs mer om Stockholms centrum för ätstörningar här

Region Stockholm har fått tillstånd från Socialstyrelsen att starta nationell högspecialiserad vård för patienter i alla åldrar med svårbehandlad ätstörning, som skall starta 1 december 2023. Enheten kommer att ta emot patienter från hela landet. Utöver att erbjuda vårdplatser innebär uppdraget även att bli ett kunskaps- och kompetenscentrum inom området som erbjuder utbildning, handledning, konsultation och rådgivning samt även distansinsatser till patienter och närstående. Ett nära samarbete finns med andra psykiatriska NHV-enheter inom regionen och på nationell nivå inom samma tillståndsområde. Nu söker vi en enhetschef till denna högspecialiserade verksamhet.

Arbetsuppgifter:
Som enhetschef är ditt övergripande ansvar att leda, följa upp och utveckla vården och dess medarbetare. Du ansvarar för enhetens ekonomi, personal, arbetsmiljö samt miljöfrågor. Det
dagliga arbetet innebär en aktiv närvaro och ett levande engagemang för enheten och i nära samarbete med enhetens biträdande enhetschef och medicinskt ledningsansvariga läkare. 

Viktigt är också att prioritera mellan olika arbetsuppgifter och hjälpa medarbetare att hantera ett högt tempo samtidigt som en hög kvalitet bibehålls. Vi ser också fram emot att du, som kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp, har förmågan och intresset för att lyfta blicken och kunna påverka klinikens utveckling och övergripande frågor.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom psykiatri. Tidigare chefserfarenhet och erfarenhet från psykiatrisk verksamhet är ett krav, liksom erfarenhet och kunskap om ätstörningsvård. Evidensbaserad vård, forskning, utveckling, riktlinjer och patientsäkerhet är viktigt för dig. Kunskap om FBT, KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande, liksom DBT/RO-DBT.

Du är intresserad av ledarskap och inspirerande och trygg ledare med god samarbetsförmåga. Du har förmåga att hantera ett brett spann av frågor samtidigt som du är en närvarande chef för dina medarbetare. Du har erfarenhet från arbete i offentlig organisation samt intresse för utvecklings- och förändringsarbete. 

Att du är lyhörd, lojal och nytänkande, prestigelös och engagerad är egenskaper vi lägger stor vikt vid. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap, kan sprida arbetsglädje i personalgruppen och har förmågan att få en grupp att arbeta mot gemensamma mål. Som person är du positiv, trivs när det händer mycket omkring dig och vågar ta egna initiativ. 

Speciellt viktigt är att du har förmåga att arbeta efter behandlingskoncept och hjälpa teamet att vara konsekvent och transparent i sitt agerande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma, Raindance, QlikView, Clockwork, Edit/Platina och Take Care är meriterande.


Vårt erbjudande:

Tillsvidareanställning i grundprofession med chefsförordnande på 3 år. 


SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 5000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan redan idag!

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm