Psykolog till Digital vård, Stockholms centrum för ätstörningar

Stockholms centrum för ätstörningar söker nu en till engagerad psykolog till vår enhet för digital vård.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Du erbjuds en trevlig och stimulerande arbetsplats. 
Kliniken finns på Södermalm i Stockholm och vi är idag cirka 160 anställda.

Enheten för digital vård startades under 2022 och vi söker nu en till psykolog till vår enhet. Vi bedömer och behandlar patienter från 18 år med bulimia nervosa och hetsätningsstörning. Inom ramen för enheten erbjuds patienterna bland annat digital patient- och närstående utbildning samt internetbehandlingen, NÄRA. NÄRA är baserad på KBT-E, den behandlingsform som har starkast evidens för behandling av vuxna med ätstörningar. Enheten för digital vård är även engagerade i vårdutvecklingsprojekt.


Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete där du får goda möjligheter att arbeta med bedömningar både av ätstörningar och psykiatrisk samsjuklighet, samt bedriva evidensbaserad vård. Du får regelbunden handledning och utbildning utifrån verksamhetens behov. Då enheten är under utveckling för du goda möjligheter att vara med i både i utvecklings- och förbättringsarbete. Vi erbjuder ett flexibelt arbete med möjligheter att arbeta såväl på plats som på distans.

Vi erbjuder även mycket trevliga kollegor och en god arbetsgemenskap.

Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bedöma patienter via video samt bedriva KBT-baserat behandlingsarbete via internet.


Kvalifikationer:
Legitimerad psykolog med KBT-inriktning.
Erfarenhet av ätstörningsvård och/eller digital vård är meriterande.

Personliga egenskaper:
Du har en god samarbetsförmåga och goda kommunikationsförmåga. Du tar eget ansvar och tycker om att arbeta både individuellt och i team. Du är trygg i att möta människor i svåra livssituationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänande året du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm