Sjuksköterska till Familjevårdsavdelningen SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. SCÄ tar emot patienter i alla åldrar. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi erbjuder dig en trevlig och stimulerande arbetsplats. Vi är idag cirka 145 anställda och kliniken finns på Södermalm i Stockholm.

Familjevårdsavdelningen har plats för 8 familjer med barn/ungdomar upp till 18 år. Remiss till oss kommer ofta från barnmottagningen på SCÄ och inskrivning av familjer är planerade. Behandlingstiden är ca 4-6 veckor och barnet/ungdomen har alltid minst en förälder hos sig på avdelningen under hela behandlingsperioden. Behandlingen är familjebaserad och syftar till att stärka föräldrars mandat, att ge dem ökad kunskap om ätstörning för att de skall klara av att gå emot barnets/ungdomens ätstörning. Målet är att under vårdtiden bryta barnets svält genom att barnet/ungdomen kommer i gång med ett tillräckligt, regelbundet och varierat ätande och viktåterhämta. På familjevårdsavdelningen arbetar sjuksköterskor, skötare/undersköterskor, läkare, psykolog, fysioterapeut och sjukhuslärare. Vi har välutvecklat samarbetare med barnmottagningen på SCÄ där patienten påbörjat sin behandling och efter inskrivning fortsätter sin behandling.

Förutom måltidsstöd bedrivs behandling i grupp i olika former, familje-, ungdoms-, föräldra-, syskon-, närstående-, fysioterapi- och musikgrupp samt skola. Vi har ett nära samarbete med brukarföreningen Frisk och Fri.
Varje vecka har familjerna möjlighet att träffa en Brukarsamordnare.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se

 

Vill du arbeta och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som legitimerad sjuksköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har hela familjen i centrum.
Vi ser kompetenshöjande aktiviteter som något positivt och det finns goda möjligheter till fortbildning.

Arbetsuppgifter:
Familjearbete har en central roll i behandlingen som syftar till att bryta ungdomens svält, att ungdomen återhämtar i vikt genom att föräldrarna stärks i sin föräldraroll och får ökad kunskap om ätstörningen. Föräldrarna är närvarande med sina barn under hela behandlingsperioden. Vi arbetar i team: undersköterska, sjuksköterska, barnpsykiater, psykolog, fysioterapeut och lärare. Arbetet innebär en unik möjlighet att arbeta med hela familjen.


Anställningsform:
Tjänsten innefattar tillsvidare anställning på heltid 38:15 tim/vecka.
Arbetstiderna är förlagda dagtid 7:30–16:00 och kvällstid mellan klockan 13:00-20:30.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor.

Kvalifikationer:
Trivs du att arbeta i team, tycker om att leda grupper och att arbeta med familjesystem är den här tjänsten något för dig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete.
Meriterande är också att ha erfarenhet från att tidigare ha arbetat med patienter som lider av ätstörningar.

Personliga egenskaper:
Du behöver ha en professionell hållning, förstå vikten av föräldrar stärks i sin föräldraroll, är ansvarsfull, trygg, strukturerad och gärna lekfull och att du tar hand om dig på din fritid. Vi söker medarbetare som passar in i vår fina personalgrupp och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Silvia Lisewska Finnerman: 072-247 15 95
Bitr. enhetschef Ulrica Melcher : 070-001 12 38

Fackliga företrädare:
Vårdförbundet Lena Elfström 08-123 404 92

Övrigt:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.

Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm