Dietist till mottagningen för vuxna.

Stockholms centrum för ätstörningar söker nu en erfaren och engagerad dietist till Mottagningen för vuxna


Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 145 anställda. 

Mottagningen för vuxna består förutom dietist också av psykologer, överläkare, kuratorer, sjuksköterskor, fysioterapeut, samt enhetschef. Kom till oss och var med och utveckla denna oerhört viktiga specialistvård vidare!

Läs gärna mer på www.stockholmatstorningar.se

 

Vad erbjuder vi dig? 
Dietistens kunskap och roll är mycket viktig i vår strävan att hjälpa våra patienter mot tillfrisknande, hälsa och välmående. Vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter med både strategiska utbildnings- och utvecklingsuppdrag samt individuella patientkontakter.  

Som medarbetare har du förmåner som fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. Från och med det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Arbetsuppgifter:
 
Du kommer att tillhöra Mottagningen för vuxna men ha ett övergripande uppdrag och arbeta på alla enheter på SCÄ som har vuxna patienter.  

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Utveckla och erbjuda kontinuerlig fortbildning och psykoedukation kring hälsosamma matvanor och övriga
    kost- och nutritionsfrågor för patienter och anhöriga
  • Stötta och handleda övrig personal samt vid behov initiera utbildningsaktiviteter
  • Delta under utbildningar på SCÄ och Centrum för psykiatriforskning med din specialistkompetens
  • Individuella patientsamtal samt leda patientgrupper
  • Menyplanering och näringsberäkningar av menyer till vårdavdelningar och dagvård
  • Tillsammans med kökschef arbeta mot resultatmål såsom ökad andel ekologisk mat

Du kommer att delta i behandlingskonferenser, handledning och metodutveckling tillsammans med övrig personal.

 

Anställningsform:  
Heltid, 40 timmar/vecka.   

Kvalifikationer:  
Vi söker dig som är legitimerad dietist. Yrkeserfarenhet inom ätstörningsområdet är meriterande. Pedagogisk erfarenhet är ett plus, liksom erfarenhet av kvalitets- och förbättringsarbete. Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som kan arbeta självständigt, är handlingskraftig och har god förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter. Du har en god förmåga att samarbeta med andra yrkeskategorier har intresse för att vara med och driva utvecklings- och förbättringsarbete.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Emma Morawski, tfn 08-123 681 93
Fackliga representanter: SACO, Janne Virtanen tfn 08-123 475 29

Övrigt:  
Vi följer SLL:s riktlinjer angående MRSA-undersökning och piercing.
Vi gör registerkontroller i samband med anställningen. Urval och intervjuer görs löpande.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm