Friskvårdsintresserad HR-konsult

Nu har du som är HR-utbildad och friskvårdsintresserad en möjlighet att få kombinera dessa
två områden i en spännande tjänst. Vi villhöver din hjälp för att bli Region Stockholms bästa arbetsgivare och du kommer ha stort utrymme för egen kreativitet för att komma dit.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 145 anställda. I vårt verksamhetsstöd arbetar idag 20 medarbetare inom olika yrkeskategorier.

SCÄ har nu fått ett utökat uppdrag för att hantera köerna till ätstörningsvården, vilket innebär att verksamheten utökas och flera medarbetare kommer att rekryteras. Inom heldygnsvården utökas antalet vårdplatser och i öppenvården gör vi satsningar på evidensbaserad psykologisk behandling (KBT-E och FBT), vilket innebär att personalstyrkan kommer att förstärkas på hela kliniken.

 

Arbetsuppgifter:   
På Stockholms centrum för ätstörningar vill vi arbeta främjande och förebyggande i alla
HR-relaterade frågor. Vi gör därför nu en riktad insats för att arbeta med en hållbar och trivsam arbetsmiljö och för att främja medarbetarnas hälsa. Vi provar nya sätt att arbeta med våra
sjuk- och frisktal. Därför söker vi nu en person som vill kombinera det breda HR-konsultuppdraget med att intensivt arbeta med sjukfrånvaro och hälsofrämjande arbetssätt.

I din roll som HR-konsult arbetar du nära enhetschefer i alla HR-frågor.
I detta ingår bland annat att leda löneöversynsprocessen, genomföra lönekartläggning, arbetsmiljöfrågor, stöd i rekrytering, arbetsrättsliga frågor och rehabilitering.
Du kommer att ha stöttning av HR-administratör. I det speciella uppdraget för vår satsning kommer du att driva och utveckla arbetet för en minskad sjukfrånvaro och ökad trivsel. Du kommer att följa upp, stötta och arbeta fram planer för och tillsammans med medarbetarna och chefer i lång- och korttidsfrånvaron. I uppdraget förväntas du även driva hälsofrämjande aktiviteter för hela kliniken utifrån egen kompetens och intressen.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning inom HR eller motsvarande
 • Mycket goda kunskaper i windows office inklusive Teams
 • Tidigare erfarenhet av rehabilitering, arbetsmiljö och arbetsrätt
 • God vana av att analysera HR-data, statistik och nyckeltal
 • Tidigare erfarenhet av fackliga förhandlingar och samverkan
 • Stort intresse av fysisk aktivitet - din typ av AW är kajakpaddling på Brunnsviken
  och du har inget emot att hjula i korridorerna på jobbet.

Meriterande:

 • Erfarenhet av Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma/Varbi/Platina
 • Erfarenhet som PT eller ledare inom exempelvis gruppträning, yoga eller annan typ av träning.
 • Egen chefserfarenhet

 

Personliga egenskaper:
Du är inspirerande och har en god pedagogisk förmåga.
Du tycker om att ha varierande arbetsuppgifter och kan prioritera samt organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och tar stort ansvar för ditt uppdrag. 
Du är självständig och tar egna initiativ.
Du brister gärna ut i spontansång.
Du är förtroendeingivande och trygg i din roll.
Du är strategisk och ansvarstagande.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.       

 

Anställningsform:  
Tillsvidareanställning, heltid.
Provanställning kan komma att tillämpas.
Heltid, 39,5 timmar/vecka.

 

Information lämnas av:
Enhetschef Angela Graper tfn 08-123 441 60

Fackliga företrädare:
SSR Gunilla Wurtzel tfn 08-123 404 87
Akavia Janne Virtanen tfn 08-123 475 29
Vison Ola Tellner tfn 08-123 404 81

 

Övrig information:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm