Enhetschef till Mottagningen för barn och unga, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar söker nu en erfaren och engagerad enhetschef till öppenvården - Mottagningen för barn och unga.

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 140 anställda. 

Mottagningen för barn och unga bedriver öppenvård och dagvård för patienter under 18 år (oftast tillsammans med sina familjer). Enheten har cirka 30 anställda.


Arbetsuppgifter: 
  
Som enhetschef ingår du i ledningsgruppen och arbetar nära övriga enhetschefer och verksamhetschef. Du har ett mycket nära samarbete med enhetschefen för familjevårdsavdelningen, biträdande enhetschef samt MLA på enheten, och tillsammans med medarbetargruppen utvecklar ni vården utifrån patientgruppens behov samt aktuella riktlinjer.

Du leder och delegerar arbetet i gruppen, föreslår nya arbetssätt och säkerställer en god och patientsäker vård utifrån tillgänglig evidens. Du har ansvar för ekonomi, utveckling, arbetsmiljö, patientsäkerhet, miljö- och kvalitetsarbete. Tillsammans med dina medarbetare verkar du för att mål uppnås och att vården håller högsta möjliga kvalitet.

Gemensamt levererar ni underlag och prestationer som är fastställda i verksamhetsplan och styrkort samt ledningssystem.    

Dina arbetsuppgifter innefattar t.ex. att:  

  • delta aktivt i lednings och styrning,
  • driva förändrings- och förbättringsarbeten,
  • organisera, följa upp och vidta åtgärder i arbetsmiljön för att möjliggöra goda förutsättningar för alla medarbetare,
  • rekrytera, bemanna och kompetensplanera,
  • skapa struktur och utveckla enhetens rutiner,
  • verka för sammanhållning och trivsel i arbetsgruppen,
  • genomföra arbetsplatsträffar, planeringsdagar, utvecklingssamtal, rehabiliteringssamtal och lönesamtal,
  • kommunicera SCÄs vision, mål, värderingar och resultat inom den egna verksamheten så att medarbetarna ges förutsättningar att utföra sitt arbete,
  • uppmärksamma, vidta åtgärder och följa upp patientsäkerhetsbrister

Anställningsform:  
Tillsvidareanställning i grundbefattning. Chefsförordnande på tre år i taget. Heltid, 40 timmar/vecka. Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:   
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning, tidigare chefserfarenhet samt erfarenhet från arbete av någon av de kompetenser som finns på enheten (t.ex. sjuksköterska, psykolog eller läkare).

Du är intresserad av ledarskap och är en inspirerande och trygg ledare med god förmåga att hantera ett brett spann av frågor samtidigt som du är en närvarande chef för dina medarbetare. Du har erfarenhet från arbete i offentlig organisation samt intresse för utvecklings- och förändringsarbete.

Erfarenhet från psykiatrisk verksamhet, i första hand barn- och ungdomspsykiatri, är ett krav. Erfarenhet och kunskap om ätstörningsvård och familjebaserad behandling är meriterande.

Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga, både i tal och skrift och både svenska och engelska.

Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Heroma, Raindance, QlikView, Clockwork, Edit/Platina och Take Care är meriterande.
 

Personliga egenskaper   
Du har goda ledaregenskaper och kan stimulera till utveckling av verksamheten. Du är ansvarstagande, välorganiserad och har förmåga att tillsammans med dina medarbetare skapa ett öppet arbetsklimat där delaktighet, engagemang och arbetsglädje ingår. 

Du har förmåga att både driva utvecklingen på din enhet och samtidigt ta ansvar för din roll i ledningsgruppen och helheten.

Som person är du strukturerad, kommunikativ, flexibel och lösningsfokuserad. Du initierar och driver självständigt förbättringsarbeten på enheten. Du har en förmåga att förstå och lösa komplexa problem och har ett intresse för ekonomisk styrning, personalfrågor och arbetsmiljö. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och förmåga att ta egna initiativ.


Övrig information: 

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm