Behandlare leg. sjuksköterska eller kurator till Iris dagenhet, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 145 anställda.

På dagenheten Iris tar vi emot patienter från 16 år och uppåt. På enheten arbetar specialistläkare i psykiatri, kuratorer, behandlare, skötare.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.stockholmatstorningar.se


Vårt anställningserbjudande

En spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling.
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.

Vi söker dig som vill ha ett stimulerande arbete och utveckla såväl verksamheten som dig själv. Du har god samarbetsförmåga, tar eget ansvar och tycker om att arbeta i team. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta med terapeutisk behandling av patienter med ätstörningar. I arbetsuppgifterna ingår också att delta i behandlingsutvärdering.

Arbetsbeskrivning
Iris dagenhet är en behandlingsenhet för patienter från 16 år och uppåt. Vi tar emot patienter med olika ätstörningsdiagnoser och alla patienter har en individuell behandlare. En viktig del i behandlingen är att utveckla en god relation till patienten och teamet. Relationen baseras på tillit och samarbete. Behandlingen fokuserar på att bryta svält och andra kompensatoriska beteenden genom praktisk övning.

Behandlingsmetoden vi använder är KBT-E och är en kognitiv beteendeterapi anpassad till ätstörningar. Behandlingen är inte beroende av vilken ätstörningsdiagnos patienten har utan fokuserar på själva processerna som vidmakthåller ätstörningen. I KBT-E jobbar patienten och behandlaren tillsammans för att förstå patientens problematik och vilka processer som vidmakthåller ätstörningen. Patienten övar sedan både hemma och på dagvården på att förändra sina beteenden. Vi samarbetar med andra vårdgrannar, kommun m.m.

Kvalifikationer
Leg. sjuksköterska, leg. alternativt kurator med steg 1 utbildning.
Erfarenhet av patienter med ätstörningar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga.

Anställningsform:
Tillsvidare, heltid, 40 timmar/vecka. Tillträde efter överenskommelse.


Information om tjänsten lämnas av:

Enhetschef Karin Persson tfn 070-237 80 01

Facklig företrädare:
Vårdförbundet Lena Elfström tfn 08-123 404 90
Akademikerförbundet SSR Gunilla Wurtzel tfn 08-123 404 87


Övrig information:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm