Fysioterapeut till Mottagning Barn och ungdom, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 140 anställda.

På mottagningen för Barn- och ungdomar arbetar läkare, sjuksköterskor, psykologer, familjeterapeuter, dietist, fysioterapeut och skötare. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och har goda behandlingsresultat.

Vi söker nu en fysioterapeut med placering på mottagningen för barn och ungdom med arbete förlagt även till familjevårdsavdelningen samt Idun dagenhet.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/

Vad erbjuder vi dig?
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling.

Arbetsuppgifter:
Du arbetar i huvudsak med barn och ungdomar samt deras föräldrar, enskilt och i grupp. Arbetet är i första hand inriktat på kroppskännedom/kroppsuppfattning, spännings- och ångestreglering samt sedvanliga fysioterapeutiska bedömningar. Psykopedagogiska arbetsuppgifter ingår. Du deltar även i mottagningens behandlingskonferens, metodutveckling och handledning.

Kvalifikationer:
Legitimerad fysioterapeut. Erfarenhet från psykiatri och/eller från arbete med patienter med ätstörningar är meriterande. Meriterande är även grundläggande utbildning i KBT (steg 1).  
Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift motsvarande C1.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Du måste tycka om att arbeta i team.

Anställningsform:
Vikariat 1 år, eventuellt med möjlighet till förlängning. Heltid. Tillträde efter överenskommelse.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Ulla Brelin, tfn 08-123 441 81

Facklig kontaktperson: 
Fysioterapeuterna, Thomas Airio, tfn 070-484 60 52

Övrigt:
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom har du rätt 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm