Överläkare i barn- och ungdomspsykiatri till Familjevårdsavdelningen

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 145 anställda.

SCÄ har nu fått ett utökat uppdrag för att hantera köerna till ätstörningsvården, vilket innebär att verksamheten utökas och flera medarbetare kommer att rekryteras. Inom heldygnsvården utökas antalet vårdplatser och i öppenvården gör vi satsningar på evidensbaserad psykologisk behandling (KBT-E och FBT), vilket innebär att personalstyrkan kommer att förstärkas både inom öppenvård och heldygnsvård.

På Familjevårdsavdelningen arbetar läkare, sjuksköterskor, psykolog, fysioterapeut och skötare. Vi arbetar i team och har ett trivsamt arbetsklimat. Vi har ett nära samarbete med öppenvården och dagvård för unga.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/

Vad erbjuder vi dig?
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.  
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling. 

Arbetsuppgifter:  
Sedvanligt läkararbete med somatiska och barnpsykiatriska bedömningar och ställningstagande till behandling. Du kommer att arbeta i slutenvården där LPT- vård förekommer. Du kommer att delta i behandlingskonferenser, handledning och metodutveckling tillsammans med övrig personal. Du kommer också att delta i remisskonferens och avdelningens arbetsledningsgrupp. 
I tjänsten ingår handledning av underläkare och ST-läkare samt beredskapstjänstgöring minst två gånger i månaden.

Anställningsform: 
Tills vidare. Heltid. Tillträde efter överenskommelse. 

Kvalifikationer:
Specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri eller vuxenpsykiatri. Som vuxenpsykiater bör du ha erfarenhet från barn- och ungdomspsykiatri.
Du ska ha god diagnostisk förmåga och erfarenhet av arbete med patienter med ätstörningar. Meriterande är också erfarenhet av Barn- och ungdomspsykiatri.

Personliga egenskaper:  
Du är nyfiken, ansvarsfull och strukturerad. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina medarbetare kan utvecklas och trivas.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Du måste tycka om att arbeta i team. 

Arbetsgivarens kontaktperson: 
Enhetschef Silvia Finnerman tfn: 072-247 15 95 
Överläkare Christina Bengtsson Macri, tfn 070-484 5076

Fackliga representanter:
Läkarföreningen, Amanda Aldervall, 070-3239230


Övrigt:
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom har du rätt till 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm