Leg. sjuksköterska till Familjevårdsavdelningen SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. SCÄ tar emot patienter i alla åldrar. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Vi erbjuder dig en trevlig och stimulerande arbetsplats. Vi är idag ca 145 anställda.

Familjevårdsavdelningen har plats för 8 familjer med barn och ungdomar upp till 18 år. Behandlingstiden är ca 5 veckor. Familjevårdsavdelningen och SCÄs barnmottagning har ett nära samarbete före och under hela inskrivningsperioden.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se


Arbetsuppgifter: 
Familjearbete har en central roll i behandlingen som syftar till att bryta ungdomens svält, att ungdomen återhämtar i vikt genom att föräldrarna stärks i sin föräldraroll och får ökad kunskap om ätstörningen. Föräldrarna är närvarande med sina barn under hela behandlingsperioden. Vi arbetar i team: skötare, sjuksköterska, barnpsykiater, psykolog, fysioterapeut och lärare. Arbetet innebär en unik möjlighet att arbeta med hela familjen.


Anställningsform: 
Vikariat med stor möjlighet till förlängning samt ev. tillsvidare anställning. Vi arbetar dag, kväll och helg. Arbetstid dag: 07.30 - ca 16.00. Arbetstid kväll: 12.30 - 20.30.

Kvalifikationer: 
Leg. sjuksköterska gärna med specialistutbildning i psykiatri och/eller barn och ungdom. Meriterande är att ha arbetat med patienter med ätstörningar samt erfarenhet av familjearbete.

Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som tycker om att arbeta i team, har en professionell hållning, är ansvarsfull och strukturerad och trygg i din yrkesroll. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsgivarens kontaktperson: 
Silvia Finnerman enhetschef tfn: 072-247 15 95
Ulrica Melcher bitr. enhetschef tfn: 070-001 12 38


Fackliga företrädare: 
Vårdförbundet Lena Elfström 08-123 404 92 

Övrigt: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. 

Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm