Kurator till Vuxenvårdsavdelningen och Mottagning Vuxna 2, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. 
SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både barn, ungdomar och vuxna. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 145 anställda. 

Kuratorstjänsten kommer att delas mellan Vuxenvårdsavdelningen och öppenvården.

Vuxenvårdsavdelningen är en enhet med 12 vårdplatser varav två med överenskommelse för självvald inläggning. Behandlingstiden är ca 12 veckor för ordinarie inläggning och 7 dagar för självvald inläggning. KBT-E har en mycket central roll i behandlingen. 

Mottagningen för vuxna 2 är en öppenvårdsmottagning som behandlar långtidssjuka patienter från 18 år och uppåt. Mottagningen erbjuder individuella samtal, gruppbehandling, dagvård och internetbehandling (KBT-E). Mottagningens inriktning är att behandla ätstörningen individuellt och personcentrerat och ofta med ett kompletterande fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se/


Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling. Det ges goda möjligheter till fortbildning och vi har regelbunden metodhandledning. 


Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna varierar, huvuddelen består av stödsamtal med fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. Samtalen kan också vara av behandlande karaktär i förhållande till ätstörningen. I arbetsuppgifterna ingår stöd till patienter i form av samverkan med andra vårdinstanser och myndigheter, som t.ex. Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.
Du förväntas även stötta patienternas psykosociala situation med hjälp kring t.ex. sysselsättning, ekonomi och nätverk. På öppenvårdsmottagning 2 ingår även ett uppdrag som rehab koordinator.
Arbetet utförs 50% på Vuxenvårdsavdelningen och 50% på Mottagning för vuxna 2.

Kvalifikationer:
Socionomexamen samt steg 1-utbildning i KBT.
Kunskap om KBT-E, MANTRA och/eller SSCM är meriterande. 
Erfarenhet av arbete i Windows Office inklusive Teams samt Region Stockholms olika IT-system såsom Take Care är meriterande. 

Personliga egenskaper:
Du är en självständig och lyhörd person som tycker om att jobba med människor och i team. Du är trygg i att möta människor i svåra livssituationer. Du är van vid att arbeta med samtal. Vi kommer ta stor hänsyn till personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Irina Ekstrand 070-206 60 86
Enhetschef Emma Morawski 08-123 441 83


Facklig representant:
SSR Gunilla Wurtzel tfn 08-123 404 87

Övrigt: 
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar. Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom har du rätt 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm