Leg. läkare till Vuxenvårdsavdelningen, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. 
SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 135 anställda. 

Vuxenvårdsavdelningen är en enhet med möjlighet att behandla 11 patienter varav två med kontrakt för självvald inläggning. Behandlingstiden är ca 12 veckor för ordinarie inläggning och 7 dagar för självvald. KBT har en mycket central roll i behandlingen. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.stockholmatstorningar.se

Vi erbjuder dig som underläkare en trevlig och stimulerande arbetsplats med goda möjligheter till fortbildning.  

Arbetsuppgifter:  
Psykiatrisk och somatisk bedömning och behandling av patienter från ca 18 år med ätstörningssymtom. Somatiska kontroller är en viktig del i behandlingen. Du arbetar i team runt patienterna med överläkare, sjuksköterskor, skötare och sjukgymnast. Du har som underläkare även ett kollegialt samarbete om patienterna.  
KBT, motiverande samtal och anhörigsamtal har en central roll i behandlingen. Fokus är på att minska undervikt och ätstörningssymptom samt öka patientens livskvalitet. Vi tar ständigt del av ny forskning och har ett nationellt och internationellt samarbete kring behandling av patienter med ätstörningar. Dokumentationen sker i TakeCare.  

Anställningsform:  
Visstidsanställning i sex månader from snarast med möjlighet till förlängning. 
Heltid med möjlighet till personlig anpassning gällande tiderna. Tjänstgöring måndag-fredag, dagtid.

Kvalifikationer:  
Leg. läkare. Du har språkkunskaper i svenska, motsvarande nivå C1. 
Arbete med patienter med ätstörningar samt förtrogenhet med kognitiv beteende terapi och MI är meriterande.   
Patienterna har ofta en psykiatrisk samsjuklighet varför det är värdefullt med erfarenhet från psykiatrisk heldygnsvård. 

Personliga egenskaper:  
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet samt god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina medarbetare kan utvecklas och trivas.

Arbetsgivarens kontaktperson: 
Enhetschef Irina Ekstrand Tfn 070-206 60 86 

Fackliga representant: 
Läkarföreningen Amanda Aldervall, 070-3239230  

Övrig information: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar.
Vi tillämpar flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. From det intjänande året du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31.


 

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm