Sjuksköterska till Vuxenvårdsavdelningen SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. 
SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 135 anställda. 

Vuxenvårdsavdelningen är en enhet med möjlighet att behandla 11 patienter varav två med kontrakt för självvald inläggning. Behandlingstiden är ca 12 veckor för ordinarie inläggning och 7 dagar för självvald. KBT har en mycket central roll i behandlingen. 

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.stockholmatstorningar.se

 
Vill du arbeta och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som legitimerad sjuksköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har patienten i centrum. Vi ser kompetenshöjande aktiviteter som något positivt och det finns goda möjligheter till fortbildning.

Arbetsuppgifter:    
I patientens behandling har KBT och MI en central roll. Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatriskt och somatiskt omvårdnadsarbete. Du arbetar i team med skötare, psykiater, fysioterapeut, kurator och givetvis patienten själv som är delaktig i sin vård. Fokus ligger på patientsamtalet och syftet är att hjälpa patienten att minska sin undervikt och ätstörningssymtom mot ett liv med ökad livskvalitet. Vi har inget akutansvar vilket innebär att vi har planerade inläggningar.       

Anställningsform:  
Tjänsten innefattar tillsvidare anställning på heltid 38.25 tim./vecka. Arbetstiderna är förlagda dagtid 7:30–16:00 och kvällstid mellan klockan 13:00-20:30. Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor. Vi har även utrymme för flextid.

Kvalifikationer: 
Leg. sjuksköterska gärna med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete. Specialistutbildning i psykiatri eller Steg I-kompetens i KBT är meriterande. Meriterande är också att ha erfarenhet från att tidigare ha arbetat med patienter som lider av ätstörningar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper:      
Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och strukturerad och som är intresserad av att använda samtalet som verktyg i patientarbetet. Du värnar om ett gott teamarbete med kollegor och skapar tillsammans en trivsam och utvecklande arbetsmiljö.    

Arbetsgivarens kontaktperson: 
För mer information av tjänsten, kontakta gärna:
Irina Ekstrand, enhetschef Vuxenvårdsavdelningen tfn 070-206 60 86
Maria Stenberg, biträdande enhetschef tfn 073-746 13 54

Fackliga företrädare:  
Vårdförbundet Lena Elfström 08-123 404 92  

Övrigt: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling, avtalspension samt försäkringar.
Du har möjlighet till arbete med flextid och att utnyttja friskvård under arbetstid. Dessutom rätt till 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. Från och med det intjänade året du fyller 40 ökar dina semesterdagar från 25 till 31.
Vi följer SLL:s riktlinjer angående MRSA-undersökning och piercing.
Inför anställning gör vi en registerkontroll. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.  

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm