Undersköterska/skötare till Familjevårdsavdelningen

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en välutvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar.
Vi erbjuder dig en trevlig och stimulerande arbetsplats i vackra lokaler på Södermalm.
Vi är idag ca 135 anställda.

Familjevårdsavdelningen har plats för 7 familjer med barn och ungdomar upp till 18 år. Behandlingstiden är ca 5 veckor.
Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se

Arbetsuppgifter: 
Du arbetar i behandlingsteam med sjuksköterska, barnpsykiater, familjeterapeut, psykolog, sjukgymnast och lärare. 
Familjeterapi, flerfamiljsterapi (MFT) har en central roll i behandlingen. 
Vi tar ständigt del av ny forskning och har ett nationellt och internationellt samarbete kring behandling av patienter med ätstörningar och deras familjer.

Anställningsform: 
Tillsvidare. Heltid, tjänstgöring ca en kväll per vecka och två helger av sex.

Kvalifikationer: 
Undersköterska/skötare med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete. Steg 1-kompetens i familjeterapi eller KBT, är meriterande. Meriterande är också att ha arbetat med patienter med ätstörningar samt erfarenhet av familjearbete och att hålla samtal i grupp. 
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper: 
Du är nyfiken, ansvarsfull, flexibel och strukturerad. Det är viktigt för dig att bidra till en god teamkänsla så att du själv liksom dina medarbetare kan utvecklas och trivas.  

Arbetsgivarens kontaktperson: 
Eva Torngren enhetschef tfn: 076-569 74 68

Facklig kontaktperson: 
Kommunal: Arnstein Mogstad 08-123 404 66

Övrigt: 
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. 

Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet. From det intjänandeåret du fyller 40 år ökar dina semesterdagar från 25 till 31. Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och trivsel och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Vi följer SLL:s riktlinjer angående MRSA undersökning och piercing.


Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här