Kurator till Mottagning Vuxna 2

Stockholms centrum för ätstörningar är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. Vi tar emot patienter från hela landet oavsett ålder. Kliniken har ungefär 1800 patienter som går i pågående behandling. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi är landstingsdrivna och finns på Södermalm i Stockholm med mottagningsverksamhet, flera dagvårdsenheter, två avdelningar med heldygnsvård samt internetbehandling. Vi är idag ungefär 135 medarbetare som arbetar på SCÄ.

Läs gärna mer på www.stockholmatstorningar.se

Vi söker en kurator till vår vuxenmottagning 2

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna varierar, huvuddelen består av stödsamtal med fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. Samtalen kan också vara av behandlande karaktär i förhållande till ätstörningen. I arbetsuppgifterna ingår även stöd till patienter i form av samverkan med andra vårdinstanser och myndigheter, som tex försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Du förväntas även stötta i deras psykosociala situation med tex sysselsättning, ekonomi och nätverk.

Anställningsform:
Vikariat, heltid. 220214-230131 med eventuella möjligheter till förlängning.

Kvalifikationer:
Socionom examen. Steg 1 utbildning är meriterande.

Personliga egenskaper:
Du är en självständig och lyhörd person som tycker om att jobba med människor och i team. Du är trygg i att möta människor i svåra livssituationer. Du är van vid att arbeta med samtal. Vi kommer ta stor hänsyn till personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Margaretha Sandved tfn 08-1234 41 86.
Biträdande enhetschef Anne-Charlotte Wiberg tfn 073-042 00 74.

Facklig representant:
SSR Gunilla Wurtzel tfn 08-123 404 87

Övrigt:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.
Vi följer SLL:s riktlinjer angående MRSA-undersökning och piercing.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här