Sjuksköterska natt (timanställning) till SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar.
SCÄ tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi har en väl utvecklad verksamhet med alla vårdnivåer, öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns i vackra lokaler på Södermalm i Stockholm. Vi är idag cirka 135 anställda.

Vuxenvårdsavdelningen har 11 vårdplatser. Behandlingstiden är ca 12 veckor.
Familjevårdsavdelningen har plats för 7 familjer med en behandlingstid mellan 2 - 8 veckor.

Arbetsuppgifter:
 Familjevårdsavdelningen har familjearbete en central roll i behandlingen där föräldrarna stärks i sin föräldraroll samt får ökad kunskap om ätstörningen. Föräldrarna är närvarande med sina barn under hela behandlingsperioden.
 Vuxenvårdsavdelningen har KBT-E en central roll i behandlingen. Arbetsuppgifterna innefattar både psykiatriskt och somatiskt omvårdnadsarbete. Fokus ligger på patientsamtalet och syftet är att hjälpa patienten att minska sin undervikt och ätstörningssymtom mot ett liv med ökad livskvalitet.
På båda avdelningarna arbetar vi i team.

Anställningsform och arbetstider:
Timanställning, natt.
Arbetstiderna är mellan klockan 20:00-08:15.

Kvalifikationer: 
Leg. sjuksköterska gärna med erfarenhet av psykiatriskt omvårdnadsarbete.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.  

Personliga egenskaper:      
Vi söker dig som är engagerad, ansvarsfull och strukturerad. Du är intresserad av att använda samtalet som verktyg i patientarbetet. Du värnar om ett gott samarbete med kollegor för att skapa en trivsam och utvecklande arbetsmiljö tillsammans med dina medarbetare.

Arbetsgivarens kontaktperson: 
Enhetschef Irina Ekstrand tfn 070-206 60 86
Enhetschef Eva Torngren tfn 076-569 74 68

Facklig kontaktperson:
Vårdförbundet Lena Elfström 08-123 404 92

Övrigt:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här