Leg. sjuksköterska till Stockholms centrum för ätstörningar

Stockholms centrum för ätstörningar är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar. Vi tar emot patienter från hela landet oavsett ålder. Kliniken har ungefär 1200 patienter som går i pågående behandling. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi är landstingsdrivna och finns på Södermalm i Stockholm med mottagningsverksamhet, flera dagvårdsenheter och två avdelningar med heldygnsvård.
Vi är idag ungefär 135 medarbetare som arbetar på SCÄ.

Läs gärna mer på www.stockholmatstorningar.se

Vi söker en legitimerad sjuksköterska till vår mottagning för långtidssjuka patienter, Vuxenmottagning 2

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har stora möjligheter att påverka både vården och din egen utveckling.

Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta med individuellt behandlingsarbete i förhållande till ätstörningen, ofta med fokus på att hjälpa patienter att höja sin livskvalitet och funktionsnivå. I arbetsuppgifterna ingår även att göra somatiska uppföljningar samt uppföljningar i klinikens kvalitetssäkringsarbete. Du kommer att delta i behandlingskonferenser, handledning och metodutveckling tillsammans med övrig personal

Anställningsform och arbetstid
Tillsvidare. Heltid, 40 tim./vecka.

Kvalifikationer:
Legitimerad sjuksköterska gärna med vidareutbildning i psykiatri. Steg 1 utbildning i KBT är meriterande liksom erfarenhet av patienter med ätstörningar.

Personliga egenskaper:
Du är en självständig och lyhörd person som tycker om att jobba med människor och i team. Du har god samarbetsförmåga och tar eget ansvar. Du är trygg i att möta människor i svåra livssituationer och är van vid att arbeta med samtal. Vi kommer ta stor hänsyn till personlig lämplighet för arbetsuppgifterna.

Arbetsgivarens kontaktperson:
Enhetschef Margaretha Sandved tfn: 08-1234 41 86
Biträdande enhetschef Anne-Charlotte Wiberg tfn: 08-1234 40 78

Facklig representant:
Vårdförbundet, Lena Elfström tfn 08-123 404 90
lena.elfström@sll.se

Övrigt:
SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession.
Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra
ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar även flextid, friskvårdstimme och har 3000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår.
Vi följer SLL:s riktlinjer angående MRSA-undersökning och piercing. Vi gör registerkontroller i samband med anställningen.
Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här