Utbildning i Family based treatment med professor James Lock

I maj kommer Dr. James Lock till Sverige för att tillsammans med Stockholms centrum för ätstörningar erbjuda två separata utbildningar i Family based treatment (FBT).

Foto: Unsplash

Dr. James Lock är professor i barn och ungdomspsykiatri vid Stanford University och en av grundarna av behandlingsmetoden Family based treatment (FBT), eller på svenska Familjebaserad terapi. FBT är en evidensbaserad behandlingsmetod och rekommenderas som förstahandsbehandling för barn och ungdomar med ätstörningar enligt nationella riktlinjer.

I maj kommer Dr. James Lock till Sverige för att tillsammans med Stockholms centrum för ätstörningar erbjuda två separata utbildningar i FBT. Det kommer vara en introduktionsutbildning i FBT och en fördjupande utbildning som riktar sig till personer som redan känner till eller arbetar med behandlingsmetoden. Dr. Lock kommer gå igenom forskningen, teoretisk grund och även genomföra rollspel där du får möjlighet att både se och delta i hur metoden utförs i praktiken.

Professor James Lock. Foto: Stanford Medicine

Vem kan delta?

Förutom klinikens medarbetare riktar vi oss till dig som arbetar med barn, ungdomar och deras familjer inom ätstörningsvården eller annan barn och ungdomspsykiatri.

Datum och tider:

Introduktion i FBT
9-10 maj, 09:00-16:00 båda dagarna (lunch 12:00-13:15)

Fördjupning i FBT
6-7 maj, måndag 08:00-15:00, tisdag 09:00-16:00 (lunch 12:00-13:15)

Plats:

Stockholms centrum för ätstörningar, Föreläsningssalen Plan 1
Wollmar Yxkullsgatan 27B.

Kostnad:

5 000 kronor per utbildning och deltagare.

Anmälan:

Anmäl dig till utbildningarna via länkarna senast 2 maj (Max 40 deltagare per utbildning).

 

Har du frågor om utbildningen kan du kontakta oss på sca.slso@sll.se

Publicerad 2019-04-01