Onsdagsföreläsning om diabetes och ätstörningar

I veckan är det dags för vårens andra Onsdagsföreläsning på Stockholms centrum för ätstörningar som handlar om diabetes och ätstörningar. 

Forsknings- och utvecklingsenheten på Stockholms centrum för ätstörningar arrangerar varje termin egna föreläsningar på kliniken som kallas för Onsdagsföreläsningar. Föreläsningarna äger rum på onsdagseftermiddagar och gästas av spännande föreläsare som har en anknytning till ätstörningsbehandling, psykiatri eller forskning. Tidigare var föreläsningarna endast till för personal på kliniken men nu finns även ett begränsat antal platser öppna för vårdgrannar. 

I veckan är det dags för vårens andra Onsdagsföreläsning som gästas av Torun Torbjörnsdotter (överläkare och med. dr ) och Eva Toft (överläkare och docent) vid sektionen för diabetes, endokrinologi, metabola ­sjukdomar och obesitas (DEMO) på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Tillsammans kommer dom till oss för prata om diabetes och ätstörningar.

Datum och tid

Onsdagen den 16 mars klockan 15:00-16:30

Plats

Föreläsningssalen Plan 1, Stockholms centrum för ätstörningar (Wollmar Yxkullsgatan 27B)

Anmälan

Om du arbetar inom vården och är intresserad av att gå kan du mejla till elisabeth.tidlund@sll.se för att anmäla dig till föreläsningarna.

Publicerat 2016-03-14