Nya riktlinjer kring Covid-19

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer patientmöten i första hand genomföras som videomöten när det är möjligt. Vissa grupper för patienter och närstående kommer även ställas in tills vidare.


Fysiska patientmöten genomförs när det är nödvändigt

Med anledning av den ökande smittspridningen av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare i Region Stockholm gått ut med nya rekommendationer och förhållningssätt. Det innebär bland annat att vi kommer genomföra de flesta patientmöten på distans när det är möjligt. Nödvändiga patientmöten kommer fortfarande att genomföras fysiskt i enlighet med rekommenderade hygienrutiner.

Vissa grupper ställs in

Alla patient- och närståendeutbildningar ställs in tills vidare och även vissa gruppbehandlingar om det är möjligt. Om du som patient deltar i en gruppbehandling får du information av din behandlare om vad som gäller. Behandlingsgrupper som inte ställs in kommer genomföras i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer om avstånd och antal deltagare.

Videomöten genom appen Alltid Öppet

Inom Region Stockholm används appen Alltid Öppet för säkra videomöten med vården. Du som patient kan hämta ner appen kostnadsfritt från Apple App Store och Google Play. Inloggning och identifiering sker med Mobilt Bank ID.

Just nu kan videomöten på SCÄ endast bokas in av din behandlare vilket innebär att som patient går det inte att boka in ett besök direkt i appen. När du och din behandlare har kommit överens om att boka in ett videomöte kommer du få en kallelse i appen. Du loggar sedan in och ansluter till mötet när det är dags.

Om du har frågor

Du alltid välkommen att höra av dig till oss för rådgivning eller om du har frågor. Kontakta din behandlare direkt eller Receptionen på 08-123 44 100. Det är viktigt att du följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och alltid stannar hemma vid minsta förkylningssymtom.

Läs mer på 1177 Vårdguiden och Folkhälsomyndighetens hemsida.

Publicerad 2020-11-06

Senast ändrad 2020-11-06