Julstöd till dig som har en ätstörning

Julen kan vara en svår tid för dig som är drabbad av en ätstörning, därför har vi samlat ihop några bra tips och även satt ihop måltidsförslag som kan underlätta för dig.


Under julen samlas oftast släkt och vänner för att äta julmat tillsammans vilket är en av höjdpunkterna för många. Men julen kan istället vara outhärdlig och ångestfylld för dig som har en ätstörning, precis som vid många andra högtider där maten har en betydande roll.

För att underlätta för dig har våra dietister på kliniken samlat några användbara tips och satt ihop måltidsförslag som du kan ta del av här på vår hemsida. Informationen finns även som en folder som kan skrivas ut och spridas på andra enheter.

Gå in på stockholmatstorningar.se/julstod

Frisk & Fri erbjuder utökat stöd

Under december erbjuder även Frisk & Fri – Riksföreningen mot ätstörningar ett utökat stöd för drabbade och nätstående i Stockholm. Förutom stödchatt och stödmejl anordnas öppna träffar varje vecka i deras lokaler på Inedalsgatan 5 vid Fridhemplan. Datum och tider för alla aktiviteter hittar ni i länken till höger/under.

Publicerad 2017-12-11